Главная » Все Новости » Главная новость » Чеченцы в Украине — Киев / 10 років відзначила ВГО » Діаспора чеченського народу «. (ВИДЕО)

Чеченцы в Украине — Киев / 10 років відзначила ВГО » Діаспора чеченського народу «. (ВИДЕО)

Чеченцы, которые вынуждены были в силу общественно-политических или других социально-экономических причин эмигрировать со своих историко-этнических территорий, сейчас дружно проживают в Украине уже не один десяток лет!

Полюбив Украину, как свою вторую Родину, при этом, нохчи стараются сохранить морально-культурную идентичность — традиции, веру, язык.

З метою об’єднання чеченців, які мешкають в Україні, в червні 2011 року була зареєстрована Всеукраїнська громадська організація «Діаспора чеченського народу». Останні десять років організація проводить активну роботу для зміцнення взаємовідносин між чеченським та українським народами. Для досягнення культурного співробітництва Україна — Чечня, ВГО «Діаспора чеченського народу» організувала та провела велику кількість заходів в нашій Державі.

Варто згадати хоча б деякі з цих проектів: Наукова конференція «Чечня очима українців», Всеукраїнський Форум малих народів, Підписання Угоди про культурне співробітництво з бібліотекою «Деміївська», Вечір чеченської літератури в Києві, Відкриття алеї «Дружба без кордонів» в Києві, Проведення «Дня чеченської культури» в Києві та в інших містах України, Відкриття студії чеченського танцю в Університеті ім.Т.Шевченка, Проведення уроків чеченської мови, Міжнародний фестиваль українсько-чеченської дружби «Від Дніпра до Терека», Круглий стіл «Дружба без кордонів» (зустріч українських та чеченських студентів), Відкриття виставки «Спадщина Вайнахів» (м. Київ), Показ чеченської моди «Перлина Вайнахів», Проведення турнірів з боксу на Кубок чеченської діаспори, проект за участю ураїнських студентів «Негрозный Грозный… Чечня сегодня», прес-тур в Чеченську Республіку, Турнір з міні-футболу «Футбол без ненависті і расизму», Чеченська діаспора в Україні ініціювала збір донорської крові і надала допомогу біженцям та багато іншого…

Chechenews.com

30.12.21.